Ballina / Lajme (faqe 3)

Lajme

Shtatë mënyrat se si Trump mund ta ndryshojë botën

trump-11-620x330

Zhvendosja e Trump-it në Shtëpinë e Bardhë mund të ndryshojë marrëdhënien e Amerikës me pjesën tjetër të botës. Më poshtë, BBC liston shtatë mënyrat se këto marrëdhënie mund të ndryshojnë… NATO, pritet një tërmet Trump ka qenë tepër kritik ndaj NATO-s, guri i themelit për politikën e jashtme amerikane për …

Artikulli i plotë »

Ja pse aeroplanët nuk lejohen të fluturojnë mbi Qabe

auto_q_1484656953-14445071484935088-620x330

Vendi i shenjtë i muslimanëve, Qabeja, është pjesë e zonës ajrore mbi të cilën fluturimi është i ndaluar. Madje, edhe besimtarët myslimanë që shkojnë të vizitojnë vendin e shenjtë detyrohen që të aterojnë në një aeroport tjetër, dhe pastaj të marrin transportin rrugor deri në Mekë, Arabi Saudite. Arsyeja prapa …

Artikulli i plotë »

Vjen goditje e fuqishme nga Erdogani, merr vendim të papritur

erdoganturchia_1484578642-2730325

Pas shfuqizimit të marrëveshjes për njohjen e diplomave nga Qeveria Turke, në Turqi më nuk njihen diplomat e universiteteve të Maqedonisë. Vendimi është sjellë më 12 dhjetor, dhe kjo konsiderohet si një përgjigje ndaj autoriteteve të Maqedonisë pasi që nuk u ndërmorrën pasa kundër organizatave dhe shkollave private që dyshoheshin …

Artikulli i plotë »