Festë me ëmbëlsira për vrasjen e ambasadorit rus (VIDEO)


Qeveria turke ka dënuar ashpërsisht vrasjen e diplomatit në kryeytetin e saj, por në shumë pjesë të Lindjes së Mesme, po festohet si hakmarrje ndaj një shteti vrasës.
Filmime feste nga Turqia, si dhe fotografia më lart, e shpërndjes së ëmbësirave falas, në Tripoli të Tunizisë, janë vetëm dy nga shembujt ilustrues.
Kjo nuk është e papritur. Rusia ka qenë mbrojtësja kryesore në Këshillin e Sigurimit për regjimin sirian. E ka armatosur atë dhe së fundi ka ndërhyrë edhe vetë ushtarakisht për të luftuar kryengritësit kundër tij, një pjesë e të cilëve të vendosur në Alepo (Halep), pavarësisht se nuk kishin lidhje me ISIS-in.
Mizoria mbi popullsinë civile ka shkakatuar veçanërisht një mëri të madhe edhe në rrethet arabe që janë simpatizuese të politikës ruse. Vrasja e ambasadorit ishte e papritur por armiqësia ndaj Rusisë ishte e paralajmëruar.
embelsira-640x410